куќарка новости
инфо
Предизвици: шумарството и руралниот развој Print E-mail
Written by OzOnAIR   
петок, 19 јуни 2009 10:36

ИЗВЕШТАЈ од десетгодишнината на Здружението на студенти на Шумарски факултет - ДРЕН и организираната дебата со наслов „Предизвици: шумарството и руралниот развој“ одржана на 30 април 2009 година на Шумарскиот факултет во Скопје.

Овој извештај е подготвен како редовна архивска задача на Здружението на студенти на Шумарски факултет ДРЕН од Скопје, но и за да го прикажеме целосното остварување на јавната расправа „Предизвици: шумарството и руралниот развој“ на Холандската развојна организација СНВ, кон која изразуваме голема благодарност за искрената поддршка што ни ја пружија членовите на организацијата.

LAST_UPDATED2
Read more...
 
10 години ДРЕН Print E-mail
Written by OzOnAIR   
среда, 22 април 2009 17:43

Оваа година здружението на студенти на Шумарски факултет Дрен од Скопје ќе ја одбележи десетгодишнината од своето основање со презентации и дискусија на темата „Предизвици: шумарството и руралниот развој“.

LAST_UPDATED2
Read more...
 
Протест на приватните сопственици на шуми за предлог Закон за шуми Print E-mail
Written by Rantasa   
петок, 06 мартин 2009 19:27

Приватните сопственици на шуми и се обраќаат на јавноста:

Наоѓајќи се во безизлезна, беспомошна и понижувачка состојба,  ние сопствениците на приватни шуми од Националната Асоцијација на Сопственици на Приватни Шуми, принудени сме и на Вас да Ви се обратиме со надеж дека на некој начин ќе ни помогнете.

LAST_UPDATED2
Read more...
 
FOREST POLICY AND ECONOMICS IN SUPPORT OF GOOD GOVERNANCE Print E-mail
Written by Fidanka   
петок, 13 февруари 2009 08:45

International workshopApril 3rd and 4th, 2009Dubrovnik, Croatia Organisers European Forest Institute (in the framework of the FOPER-project)Forest Research Institute Jastrebarsko, Croatia

LAST_UPDATED2
Read more...
 
Анализа на приватното шумарство во Македонија и неговата улога во процесот на Националната стратегија за шумарството Print E-mail
Written by Rantasa   
четврток, 05 февруари 2009 10:30

Излезе од печат ’status quo’ анализата на Македонското приватно шумарство, односно „Анализа на приватното шумарство во Македонија и неговата улога во процесот на Националната стратегија за шумарството.“ Студијата е подготвена во рамките на проектот на Конфедерацијата на приватни сопственици на шуми на Европа, а финансирана од страна на Програмата за шуми на Светската Банка.

LAST_UPDATED2
Read more...
 
«StartPrev1234567NextEnd»

JPAGE_CURRENT_OF_TOTAL
Можете да пишете коментар на текстот. За тоа потребно е да се регистрирате во прозорчето за регистрација.

поддршка

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner