куќарка новости
инфо
Recruitment announcement of FOPERII PC and PO Print E-mail
Written by Fidanka   
петок, 30 јануари 2009 14:58
EFI is seeking
1) PROJECT COORDINATOR
2) PROJECT OFFICER
LAST_UPDATED2
Read more...
 
Дата база за индикатори за одржливо стопанисување Print E-mail
Written by Rantasa   
вторник, 20 јануари 2009 09:44
UNECE/FAO Секцијата за дрво и шумарство ја лансираше новата интерактивна дата база за индикатори за одржливо стопанисување со пумите во Европа.
LAST_UPDATED2
Read more...
 
Милион нови дрвја на Водно во наредните години Print E-mail
Written by Rantasa   
вторник, 13 јануари 2009 14:22

Градските власти планираат да пошумат 454 хектари површина во заштитената зона на Водно во наредниве десет години, со што степенот на нејзината пошуменост треба да се зголеми на 70 отсто. Ова се предвидува со планот за одгледување и за заштита на парк-шумата што го изгласа советот на градот.

LAST_UPDATED2
Read more...
 
Македонските трупци се најскапи Print E-mail
Written by Rantasa   
сабота, 20 декември 2008 15:21
Дрвопреработувачите бараат од ЈП „Македонски шуми“ поништување на одлуката за зголемување на цените на техничко и огревно дрво и нивно враќање на нивото од март 2008 година. Преработувачите сметаат дека поскапувањето на дрвната маса не е оправдано, поради тоа што паѓа цената на нафтата и драстичното ограничување на пазарите за пласман на производите од дрвнопреработувачката индустрија, поради светската економска криза.
Read more...
 
Sustainable Forestry Needs Sustainable Contractors Print E-mail
Written by Fidanka   
петок, 19 декември 2008 13:43
Contractors play a key role in mobilizing wood for industry and energy in combating climate change. Forestry and forest based value chains depend on the competences and capacities of contractors who are responsible for a wide range of forest operations. This was the core message to a large number of forest sector representatives at the ENFE Seminar held in Brussels on 10 December 2008.  “Most of the time one can not see the contractor, because they work remotely in the forests, but they are everywhere in forest value chains“ was a buzz line in one of the presentations that will stick in the memory of participants.   
LAST_UPDATED2
Read more...
 
«StartPrev1234567NextEnd»

JPAGE_CURRENT_OF_TOTAL
Можете да пишете коментар на текстот. За тоа потребно е да се регистрирате во прозорчето за регистрација.

поддршка

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner